Startet til vanlig tid, men hadde jo veldig god tid og kunne ta alt i rolig tempo. Samme gode følelsen der det bare meg som har stått opp, og jeg kan nyte stillheten og en god frokost🤩🥰 Men også like koselig etter hvert som folkene våkner til liv❤️
Og i dag ble det veldig rolig, og jeg hadde ingen hastverk med å komme meg ut. Ble sittende å snakke med Linda, og vi kom inn på pakken med Møre-lefser jeg fikk med fra mamma dagen før (som forøvrig var ganske tom i dag). Vi trodde begge at vi tidligere hadde prøvd oss på å lage dem selv, men synes å huske at det var en vanskelig deig å håndtere. Og problemet som vi kunne huske var at det var en veldig «bløt» deig som var vanskelig å få kjevlet ut til passe tykkelse. Så da var det bare å ta en telefon til mamma for å få oppskrift og fremgangsmåte. Men så er det nå en gang sånn at uansett om man prøver å «kopiere» noen så blir det allikevel aldri helt det samme. Men, men, vi ville jo prøve uansett, og siden denne deigen skal stå til kjøling, helst ett døgn, så tenkte jeg at jeg kunne sette denne før jeg gjorde begynte å gjøre noe annet. Det var en «stor»oppskrift, så jeg tenkte at hvis jeg halverer den så har den sikkert kjølt seg nok til kvelden😇
Så etter dette var jeg klar til å finne på noe annet, og jeg så på værmeldingen at det kunne være lurt å komme seg ut før regnet skulle komme innover på ettermiddagen. Og da falt valget på alle småtrærne som lå i skråningen bak huset, og jeg tenkte det var på tide å få disse opp på «stable-plassen». Jeg har tatt litt noen dager før også, men hadde bestemt meg for å ikke gjøre alt på en gang siden jeg kjente det veldig godt i kroppen etter den dagen jeg sagde ned alt. Det er jo en skråning med veldig ulendt «terreng», så med den reduserte muskelmassen jeg har i beina så har jeg ikke allverdens med krefter. 😌 Men jeg hadde lagt alt i greie hauger, så jeg la opp til å ta det trinn for trinn. Fant en grei plass å stå midt i skråningen der jeg rakk å plukke tre for tre fra haugen, og så sende de opp til toppen av skråningen. Og deretter kunne jeg gå frem og tilbake for å lø/legge dem på «stableplassen» der jeg pleier å stå med kappsaga. Dette gikk utrolig greit, så nå ligger det meste på plass, og jeg ble ferdig akkurat før regnet begynte. Det vil si at jeg «sparte» de største kubbene, så der får jeg ta i mot hjelp fra Linda. 🥰
Hadde meg en liten hvil på sofaen før det var medisintid, og den daglige «faste» telefonen med mamma og pappa. Der fikk jeg de siste instruksjonene med tips og triks fra mamma ang utbaking og steking av Møre-lefsene. Så når vi «la på» var det på tide å prøve seg. Hoved trikset var å finne balansen med melbruken under utkjevlingen. Akkurat nok til at det ikke kleber seg til benken, men heller ikke for mye sånn at lefsene blir «tunge» og lite luftige. Men ut fra «test-panelet» så virket det som jeg hadde truffet godt siden det minket en del på de ferdige lefsene med en gang 🥰🤩 Og jeg ble også veldig fornøyd med resultatet, så jeg tror jeg har funnet «teknikken»😇
Resten av kvelden ble fin, og atter en natt er forbi, og jeg er klar for en ny dag🥰🥰🥰
Ønsker alle en fin dag❤️❤️👍
Dei lefsene såg nydelig ut❤️ha ein goe dag🥰
SvarSlett